Kwaliteit

Wat is het verschil tussen het gemiddelde bad- en bedlinnen en de producten van CottonCounts? Een gemiddelde handdoek weegt ongeveer 350 GSM (Grams Per Square Meter). Bij CottonCounts ligt het gewicht op 600 GSM. Dat betekent dat het handdoek zwaarder aanvoelt en langer meegaat.

Meestal wordt er niet aangeven welke soort katoen is gebruikt, maar wij doen dat wel. Onze handdoeken zijn gemaakt van honderd procent Amerikaans Pima katoen; een katoensoort die zijn naam ontleent aan Indianen van de Pima-stam. Dit katoen van uitstekende kwaliteit geeft de langste draden ter wereld en staat bekend om haar duurzaamheid en grote vochtopname. Kortom; topkwaliteit om handdoeken van te maken.

Bij dekbedovertrekken is een goede kwaliteitsmeter het aantal draden per inch (2,54 cm): het aantal thread count (TC). In de regel geldt: hoe meer draden hoe beter de kwaliteit. Een standaard dekbedovertrek ligt rond de 150 TC, en vaak wordt 200 TC hier al als topkwaliteit verkocht. Bij CottonCounts begint het bij 300 TC en loopt het op naar 400 TC. Alle dekbedovertrekken zijn bovendien gemaakt van honderd procent Egyptisch katoen; samen met Pima-katoen de beste katoensoorten ter wereld. Doordat onze produkten heel veel draden per inch tellen, voelen ze zachter aan en gaan ze veel langer mee dan een doorsnee dekbedovertrek.

Toch zegt het aantal Thread Count niet alles. Persoonlijke smaak speelt ook een rol. Iemand kan een 300 TC dekbedovertrek veel beter vinden aanvoelen, dan een dekbedovertrek van 400 TC. Ook de afwerking, is er bijvoorbeeld een bepaalde finish gebruikt waardoor het overtrek n

og zachter aanvoelt of strijkvrij wordt, speelt een rol bij de keuze voor een bepaald product. Voor al het bed- en badlinnen van CottonCounts geldt dat het topkwaliteit is en zeer duurzaam.

Bestellen, betalen en verzenden

U kunt via onze website eenvoudig producten bestellen. Wij sturen uw pakketje dan naar u op vanuit ons Nederlands pakhuis.

Wilt u liever onze producten eerst komen bekijken en voelen, dan bent u van harte welkom in onze CottonCounts-showroom in Poeldijk bij Den Haag, Nederland. Het adres is: ABC Westland 271. U kunt daarvoor telefonisch een afspraak maken via 070-3223579 en per mail: info@cottoncounts.nl.

Na het plaatsen van uw order sturen wij de producten naar u op. U kunt ze ook komen ophalen in onze showroom in Poeldijk.Voor adresgegevens en bereikbaarheid zie hierboven. Alle producten worden feestelijk als een cadeau ingepakt, ook al is het vooruzelf. Daarvoor brengen wij u uiteraard niets extra’s in rekening. Een CottonCounts-product ontvangen, hoort een feestje te zijn!

U kunt kiezen uit twee betaalmogelijkheden als u via de website bestelt: ideal of overschrijving. Via internetbankieren en Ideal gaat de betaling het snelst.

Na ontvangst van uw betaling sturen wij uw bestelling direct via DHL of PostNl op of leggen deze voor u klaar in onze showroom in Poeldijk als u dit heeft aangegeven bij het plaatsen van de bestelling. In de regel geldt dat als u voor 13 uur bestelt op een werkdag, u het pakje de volgende dag al in huis hebt bij verzending naar een adres binnen Nederland. Voor orders boven de 50 euro brengen wij u geen verzendkosten in rekening. Onder dit bedrag bedragen de verzendkosten 2,95 euro per bestelling.

Hier nog even een overzicht van de leverdata:

  • Bestelling geplaatst vòòr 13.00 uur ‘s middags op MAANDAG: bezorging in de meeste gevallen op DINSDAG.
  • Bestelling geplaatst vòòr 13.00 uur ‘s middags op DINSDAG: bezorging in de meeste gevallen op WOENSDAG.
  • Bestelling geplaatst vòòr 13.00 uur ‘s middags op WOENDAG: bezorging in de meeste gevallen op DONDERDAG.
  • Bestelling geplaatst vòòr 13.00 uur ‘s middags op DONDERDAG: bezorging in de meeste gevallen op VRIJDAG.
  • Bestelling geplaatst vòòr 13.00 uur ‘s middags op VRIJDAG: bezorging in de meeste gevallen op ZATERDAG.
  • Bestelling geplaatst op ZATERDAG EN ZONDAG: bezorging in de meeste gevallen op DINSDAG.

CottonCounts verstuurt de bestellingen via Postnl en DHL en bezorgt dus niet zelf. Wij kunnen de pakketten weliswaar tijdig aanleveren, maar vervolgens kan het in sommige gevallen gebeuren dat de order een dag later dan de hierboven genoemde leverdata aankomt.

Verzenden naar het buitenland

CottonCounts verstuurt uw bestelling ook naar een afleveradres in het buitenland. Via de site kunt u al pakjes versturen naar oa Duitsland, België en veel andere Europese landen. De verzendkosten verschijnen dan automatisch na het invullen van alle adresgegevens bij het afrekenen. Wilt u de bestelling naar een land versturen, dat niet op de lijst staat, neem dan aub even contact met ons op via info@cottoncounts.nl zodat wij u kunnen informeren over de verzendkosten.

Ruilen

Service staat bij CottonCounts hoog in het vaandel. Bent u onverhoopt niet tevreden over uw bestelling? Ruilen of terugbrengenvan een artikel is bij ons geen enkel probleem. U kunt producten binnen veertien dagen na ontvangst ruilen of terugbrengen, mitsde artikelen ongebruikt en onbeschadigd zijn. Stel ons aub per mail op de hoogte als u een product wilt ruilen via de post:info@cottoncounts.nl. Wij sturen dan een retourenformulier naar u op. De verzendkosten zijn voor uw rekening.

Ruilen kan natuurlijk ook in de CottonCounts-showroom in Poeldijk, bij Den Haag. Maak in dat geval eerst een afspraak via info@cottoncounts.nl of via 070-3223579. Uit hygiënisch oogpunt kunnen dekbedovertrekken,hoeslakens en tafellinnen alleen worden teruggenomen mits ze niet uit de originele verpakking zijn gehaald. Bent u niet helemaal zeker over de maat, meet dan voor de zekerheid eerst uw dekbed, bed of tafel even op, voordat u het product uit de verpakkinghaalt. Wij werken niet met tegoedbonnen; u krijgt direct uw geld terug of u kunt het ruilen voor een ander product van dezelfde prijs. U kunt de producten ook terugsturen naar bovenstaand adres. Vraag in dat geval eerst een retourformulier aan via: info@cottoncounts.nl. Dit ingevulde retourenformulier dient in het retourpakket te worden geleged, zodat wij weten van wie de retour afkomstig is. De verzendkosten van een retour zijn voor rekening van de klant.

CottonCounts party

Wij verzorgen ook presentaties in onze showroom, bij u thuis of op een door u geregelde locatie. Een gezellig middagje of avondje uit. Wij vertellen dan uitgebreid over onze producten, de kwaliteit daarvan en indien gewenst over de textielgeschiedenis. Het complete assortiment laten we zien, zodat alle deelnemers de producten kunnen bekijken en voelen. Ook voor een gezellige high-tea of bijvoorbeeld borrelhapjes tijdens de productpresentatie kunnen wij zorgen. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden:info@cottoncounts.nl

Bruidslijsten

Het huwelijk instappen met prachtig bed- en bad linnen? Dat kan door bij ons uw bruidslijst samen te stellen. Uw gasten kunnen dan een cadeau uitkiezen van deze lijst. Wij pakken het feestelijk in. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden: info@cottoncounts.nl